• Magkeverékek
  • Kész alapkeverékek
  • Extrudátumok
  • Gabonapelyhek
  • Őrlemények
  • Magok és őrlemények
  • Sütőszer

Búzatöret

A  magvas  és  töretes  sütőipari  termékek  előállításához  használatos  teljes  értékű  gabona.  A gabonaszem 1­3 mm­re tört lisztmentes szemcséi.

Rozstöret

A  magvas  és  töretes  sütőipari  termékek  előállításához  használatos  teljes  értékű  gabona.  A gabonaszem 1­3 mm­re tört lisztmentes szemcséi.

Pörkölt, őrölt rozs

Tejeskávé színű,  liszt  finomságú  őrlemény,  mely  a  rozskenyerek  kellemes  ízének  fokozásához ajánlott.  Adagolása:  lisztre  számítva  2­3%  Színező  hatása  enyhe.  Ha  a  tervezett  termék bélszerkezete nem teszi lehetővé a rozsliszt mennyiségének növelését, de szükségünk van benne a rozs aromájára, akkor ezt a pörkölt rozs lisztjével könnyen meg tudjuk oldani.
 

Pörkölt rozs és árpa liszt felhasználása:

Mindkét őrlemény a rozsos termékek aromásítását szolgálja. Rozs  és  rozsos  termékeknél  mindkét  liszt  használatát  javasoljuk  a  legjobb  ízvilág  és  a  kívánt bélzetszín elérése érdekében.

Pörkölt, őrölt árpa

Elsősorban  a  rozsos  jellegű  kenyerek  színezéséhez,  kellemes  ízének  kialakításához  ajánlott. Sötétbarna  színű,  liszt  állagú  őrlemény.  Ajánlott  adagolás:  lisztre  számítva  maximum  3%. Túladagolását  kerülni  kell,  mert  kávés  ízt  ad  a  terméknek.  Nagyon  erős  színező  és  enyhén savanyító hatású! Ha a tésztát szeretnénk sötétre színezni, azt pörkölt árpa lisztjével tehetjük meg, de figyelembe kell venni ízesítő tulajdonságát is.

Búzamaláta őrlemény

Malátázott  búzából  készül.  Csak  természetes  anyagokat  tartalmazó  enzimaktív  sütőipari segédanyag. Növeli a liszt sikértartalmát. Ajánlott adagolása: lisztre számítva 3%. A megfelelő minőségű búza tisztítás után kerül malátázásra. A malátázás nem más, mint a szemek csíráztatása. A búza csíráztatását speciális körülmények között végezzük, mert számunkra nem a keletkezett csíra, hanem a csírázás során átalakuló szembelső megfelelő beltartalmának kialakítása a cél. Az optimális csírázási állapot elérésekor a csírázást megszakítjuk, a szemeket megszárítjuk. A  csírázás megszakítását  abban  az  állapotban  kell  elvégezni,  amikor  a szemben  a maximális  az enzimtartalom.  A  szárított  búzamaláta  jól  tárolható,  őrölhető.  A  búzamalátából  teljes  kiőrlésű lisztet készítünk. Aratás után az új búzából készült új lisztek állandó problémát okoznak a pékségeknek. Ennek oka, az  új lisztek  alacsony  enzimtartalma,  ami  búzamaláta liszt  hozzáadásával  könnyen  kezelhető. A búzamaláta liszt nem más, mint egy természetes alapanyagú enzimaktív sütőszer.